گذار با کمترین نگرانی از زمستان امسال دغدغه همه کشورها است؛ از کشورهای تولیدکننده و صادرکننده انرژی تا کشورهای مصرفکننده مثل اروپاییها. به همین دلیل قطر که در میدان پارس جنوبی با ایران شریک است شروع به افزایش برداشت از این میدان و صادرات گاز کرده است؛ اقدامی که با برنامه افزایش برداشت وزارت نفت از همین میدان گازی همراه شد. معاون وزیر نفت از بازگشت ...
میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی مشترک با کشور قطر، در روزهای گذشته بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. با توجه به مشکلات انرژی در اروپا و همچنین توانایی قطر در صنعت گاز مایع، این کشور برداشت خود از میدان پارس جنوبی را افزایش داد؛ اقدامی که با برنامه وزارت نفت کشور برای برداشت حداکثری همزمان شد. این خبر در حالی منتشر شد که شرکت ملی گاز برنامههای ...
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفت: ما فرش قرمز پهن کردیم و به عدهای مجوز دادیم که واحدهای متانولی و اورهای احداث کنند، اکنون همه چیز زیر سوال رفته است. این واحدهایی که هزینه کرده و کار خود را تازه آغازه کردهاند در حال توقف هستند.
سرپرست برنامهریزی و هماهنگی تعمیرات امور تولید شرکت نفت فلات قاره، اظهار کرد: تعمیرات اساسی چهار دستگاه توربین MAN در منطقه عملیاتی سیری از سوی دانشبنیانها انجام شده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: تا زمانی که در حوزه بالادستی نفت در تحریم قرار داریم هیچ شرکت بینالمللی نفتی نمیتواند در ایران سرمایهگذاری کند و تبعات آن را بپذیرد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی گاز گفت: در حال حاضر منحنی تولید گاز در ایران رو به نزول است هر قدر زمان بیشتری میگذرد شدت کاهش تولید تشدید میشود و تا چند سال آینده کلا افت میکند.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر در صنعت گاز توسعه بالادستی، بهینه سازی مصرف، جذب تکنولوژی، سرمایه گذاری، دانش فنی و مدیریت صورت بگیرد میتوانیم بازاریابی خوبی برای جذب بازار گاز داشته باشیم.
بر اساس گزارش شرکت ملی نفت ایران، تولید گاز ایران با اختلاف از قطر بیشتر است، اما چون جمعیت کشور و در نتیجه مصرف داخلی گاز ایران بسیار بیشتر از قطر است، فرصت صادرات گاز و بهرهمندی از درآمدهای ارزی آن از ایران سلب شده است.
شرکت «قطر انرژی» از همکاری با شرکت شل در طرح توسعه میدان گازی شمال (پارس جنوبی) خبر داد که باعث افزایش سالانه ۱۶ میلیون تن افزایش تولید در سال ۲۰۲۷ خواهد شد.
رئیسجمهوری گفت: گرچه از حدود ۱۰ سال پیش روند سوآپ نفت بین ایران و قزاقستان آغاز شده بود، اما در ادامه بهدلیل مشکلاتی متوقف شد و اکنون در سفر به این کشور توافق در این باره به دست آمد.
هر چند کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دارای ذخایر بسیار بزرگی از گاز طبیعی هستند اما به استثنای قطر، سایر این کشورها دارای توان صادراتی محدودی هستند. این در حالی است که اروپا در آستانه زمستان سخت خود به گاز بسیار زیادی نیاز دارد.
طی چهار ماه اخیر چهار میلیارد دلار وصول از صادرات گاز صورت گرفته که بهطور تقریبی معادل کل وصولیهای ایران از صادرات گاز در سال ۱۴۰۰ بوده و آن طور که مسوولان اعلام کردهاند صادرات گاز ایران در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته است.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: قطریها در نظر دارند که مازاد گاز را از طریق خط لوله به ایران برسانند و سپس با همکاری مشترک با ایران گاز را به اروپا ارسال کنند، اگر این پروژه اجرایی شود شاید امنیت انتقال گاز بیشتر تضمین شود یعنی خود اروپاییها درگیر سرمایهگذاری شوند و امنیت خط لوله را در ایران و ترکیه و هر مسیری که باشد حفظ کنند، اکنون مذاکراتی در این ...
ایران در حالی به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز دنیا در تامین نیاز داخلی خود با چالش مواجه شده و نتوانسته از کمبود بازارهای جهانی به نفع خود استفاده کند که کارشناسان، قرن فعلی را قرن گاز می دانند.